Ημι-μόνιμο μακιγιάζ: Ποιόν τρόπο εκπαίδευσης να επιλέξεις | Your Permanent Beauty Academy

Ημι-μόνιμο μακιγιάζ: Ποιόν τρόπο εκπαίδευσης να επιλέξεις

Απορίες πελατισσών – Πως να απαντήσω;
30/07/2019
Κάνε δυναμικό ξεκίνημα με σύμμαχο την Your Permanent Beauty Academy!
02/09/2019

Το ημι-μόνιμο μακιγιάζ είναι ένα από τα ανερχόμενα επαγγέλματα, και ο τρόπος εκπαίδευσης που θα επιλέξεις, θέλει προσοχή.

Οι τρόποι εκμάθησης ποικίλουν όπως σε κάθε χώρο εκπαίδευσης.

Όπως έχεις ακούσει υπάρχουν πολλές σχολές ημι-μόνιμο μακιγιάζ. Αυτό σημαίνει περισσότερες επιλογές για σένα: Εκπαιδευτής, Τρόπος διδασκαλίας, Κόστος σεμιναρίων, Εξειδίκευση σε τεχνικές, κοκ. Στην έρευνά σου, θυμίσου να “τσεκάρεις” τη λίστα με τις βασικές προϋποθέσεις:

  1. Φήμη Σχολής / Εκπαιδευτή
  2. Τρόπος διεξαγωγής εκπαίδευσης
  3. Αριθμός συμμετεχόντων σεμιναρίου
  4. Ποιός επιβαρύνεται το κόστος Υλικών Σεμιναρίου

1. Μάθε από τους καλύτερους

Υπάρχουν οι σχολές που έχουν πολλά χρόνια στο χώρο και υπάρχουν και οι πρόσφατες με master trainers στο χώρο του τατουάζ φρυδιών. Και τα δύο είναι ιδανικά, γιατί, αυτό που χρειάζεσαι είναι η εμπειρία και σε χειρισμό σεμιναρίων και σε τεχνικές. Ένας εκπαιδευτής ή μια σχολή με γκάμα τεχνικών θα σου δωσει σφαιρική γνώση. Δεν θέλεις να γνωρίζει μόνο microblading, ή μόνο henna φρυδιών.  Μάθε για την πιστοποίηση του εκπαιδευτή σου, συζητώντας με τους αρμόδιους της σχολής.

2. Τρόπος διεξαγωγής εκπαίδευσης

Η εκμάθηση τεχνικών Ημιμόνιμου Μακιγιάζ, ειδικά για μια νέα στον χώρο (επίπεδο αρχάριας), χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια. Τα μαθήματα που θα επιλέξεις να παρακολουθήσεις πρέπει να είναι συνεχόμενα και όχι διακεκομένα, ώστε να έχεις το χρόνο να εντριφύσεις, να ακούσεις και να αφομοιώσεις νέες ορολογίες. Οι νέες επαγγελματίες πρέπει να μάθουν τη θεωρία ακούγοντάς την από την εκπαιδεύτρια, και όχι μέσα από σημειώσεις, ώστε να έχουν το χρόνο για απορίες. Τέλος η πρακτική ιδανικά να γίνει συνεχόμενα με το πέρας του θεωρητικού μέρους, ώστε να δημιουργηθεί η γέφυρα πληροφοριών μέχρι το χέρι της εκπαιδευόμενης!

3. Ολιγομελή Τμήματα

Στο ημι- μόνιμο μακιγιάζ όλα εξαρτώνται από την εξάσκηση των τεχνικών ώστε να εξοικειωθείς με την τεχνική, το μηχάνημα, την ποσότητα χρωμάτων, κ.α. Στα ολιγομελή τμήματα θα έχεις άφθονο χρόνο για πρακτική αλλά και σημαντικό “χώρο” ώστε να ακουστούν οι απορίες σου. Το μέρος της πρακτικής, στις σοβαρές σχολές ημι- μόνιμο μακιγιάζ, είτε πρόκειται για microblading,  είτε για τατουάζ φρυδιών, ή για χέννα φρυδιών, καλύπτει σχεδόν το 90% μιας ολοκληρωμένης εκπαίδευσης! Μέσω της οθόνης του υπολογιστή, του τάμπλετ ή, χειρότερα, του κινητού,  δεν μπορείς να έχεις καθαρή εικόνα των βημάτων κάθε τεχνικής,  πως αντιδρά το δέρμα στην κάθε κίνηση, και πως πρέπει να χειριστείς κάθε περίπτωση πελάτη.

3. Κόστη Υλικών

Όπως σε όλα έτσι και στην εκπαίδευση, το κόστος έχει σημαντικό ρόλο στην επιλογή Σχολής. Καθώς τα υλικά που χρησιμοποιήσεις στην πρακτική ποικίλουν σε ποσότητα και ποιότητα, βεβαιώσου πως το κόστος τους συμπεριλαμβάνεται στην αρχική τιμή του σεμιναρίου, και δεν θα απαιτηθεί από εσένα να πληρώσεις ξαφνικά ένα νέο ποσό. Στην Your permanent Beauty Academy, όλα τα υλικά είναι όχι μόνο της κορυφαίας εταιρίας στο χώρο, αλλά και δωρεάν! Από το latex, μέχρι τις χρωστικές, καιαπό την λαβίδα μέχρι το δερμογράφο. Για εμάς τα σωστά υλικά έχουν την ίδια δυναμική με την σωστή εκμάθηση τεχνικής.

Γίνε ειδικός στο ημι-μόνιμο μακιγιάζ. Πρόκειται για μια τέχνη, ένα επάγγελμα που αν το δεις σοβαρά, θα σου δώσει εκτός από καλό εισόδημα και μεγάλη χαρά δημιουργίας! Σε περιμένουμε στην Your Permanent Beauty Academy για να σου παρουσιάσουμε την δομή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας και να σου λύσουμε τυχόν απορίες ή για να προμηθευτείς τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις!

Λ. Βασιλέως Γεωργίου 16Β, Χαλάνδρι

210-3000409