Τα 4 πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγουν οι αρχάριοι PMU Artists | Your Permanent Beauty Academy

Τα 4 πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγουν οι αρχάριοι PMU Artists

Μόλις αποφοίτησα από την Ακαδημία ημιμόνιμου μακιγιάζ “Your Permanent Beauty Academy”. Πώς να ξεκινήσω να εργάζομαι;
17/10/2017
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒEAUTY GREECE / ΜAGIC SHADING! Η ΝΕΑ τάση στο Ημιμόνιμο Μακιγιάζ Φρυδιών by Natalia Babenko
20/10/2017

Η αλήθεια είναι πως η απειρία κάνει τους PMU Artists να κάνουν- άθελά τους -αρκετά λάθη. Αυτό, είναι απολύτως φυσικό γιατί η πρακτική εξάσκηση σε συνδυασμό  με τον εμπλουτισμό των γνώσεων κάνει τον τεχνίτη μέρα με την ημέρα πιο ισχυρό και αποτελεσματικό στη δουλειά  του.

4 είναι τα πιο συχνά και αυτά που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής:

  1. Οι PMU Artists, δουλεύουν περισσότερο χρόνο στο δέρμα απ’ αυτό που αντέχει η περιοχή στην οποία εργάζονται, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται και να τραυματίζεται η επιδερμίδα.
  2. Θεωρούν οι PMU Artists πως κάνουν άριστη δουλειά , χωρίς να αξιολογούν σωστά κάθε περιστατικό . Είναι απαραίτητο οι beauty experts  να ενημερώνονται για νέες τεχνικές και εξελίξεις στο χώρο του ημιμόμνιμου μακιγιάζ, να μετεκπαιδεύονται, να πηγαίνουν σε εκθέσεις κλπ ώστε να είναι ενήμεροι για ό,τι νέο προκύπτει προκειμένου  να είναι  μέσα στις επάλξεις.  Ένα basic σεμινάριο δεν είναι αρκετό ώστε να γνωρίζει κάποιος όλες τις τεχνικές, να μπορεί να αξιολογεί τα περιστατικά και να επιλέγει τη μέθοδο που ταιριάζει ανά περίπτωση ή να κάνει συνδυασμό τεχνικών προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι άριστο και όχι καταστροφικό.
  3. Οι PMU Artists, υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους όταν συναντούν δύσκολες περιπτώσεις . Πχ μπορεί να έρθει μια πελάτισσα μ’ ένα κακό αποτέλεσμα ημιμόνιμου μακιγιάζ ( από ένα άλλο ινστιτούτο) και αναλαμβάνουν να το διορθώσουν κάνοντας λανθασμένες ενέργειες  επεμβαίνοντας  πάνω στην ήδη κακή δουλειά με με αποτέλεσμα  το τελικό αποτέλεσμα να εξελίσσεται σε ακόμη χειρότερη εικόνα.
  4. Κάνουν πολύ μεγάλες αλλαγές αλλάζοντας το φυσικό σχήμα των φρυδιών αφαιρώντας τελείως την «ουρά» του φρυδιού . Στην Ακαδημία ημιμόνιμου μακιγιάζ “Your Permanent Beauty Academy” οι αυριανοί επαγγελματίες μαθαίνουν μέσω της προσωπολογίας να μην κάνουν αντίστοιχα λάθη γιατί δίνουμε έμφαση σ΄ αυτό καθότι ένα άριστο αποτέλεσμα προϋποθέτει να μη γίνονται αφύσικες αλλαγές που μπορεί να ζητήσει η πελάτισσα.

Όπως όμως και να έχει δεν πρέπει να απελπίζεστε και να μην έχετε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας. Κανείς δε γεννήθηκε με γνώσεις. Ο χρόνος, η συνεχής εξάσκηση και επιμόρφωση είναι το 3πτυχο της επιτυχίας και της προόδου!