Ποιά είναι τα βήματα της οργάνωσης που πρέπει να κάνει ένας PMU Artist στις γιορτές για να μην πελαγώσει; | Your Permanent Beauty Academy

Ποιά είναι τα βήματα της οργάνωσης που πρέπει να κάνει ένας PMU Artist στις γιορτές για να μην πελαγώσει;

Γιατί να επιλέξω αναλώσιμα υλικά και εργαλεία της Biotek κι όχι κινέζικα που είναι πιο οικονομικά; Έχουν διαφορές;
21/12/2017
Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σου στόχοι για το 2018;
27/12/2017

Φτάσαμε, αισίως, στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Γι’ όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την αισθητική και το ημιμόνιμο μακιγιάζ, η εποχή αυτή είναι γεμάτη από πολύ φόρτο εργασίας και βέβαια αναρίθμητα ραντεβού σχεδόν το ένα πίσω από το άλλο. Τί μπορούμε να κάνουμε, όμως, και για να μην τρελαθούμε αλλά και για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε σωστά τους πελάτες μας;

Εμείς, λόγω εμπειρίας θα σάς μεταφέρουμε ορισμένες σκέψεις κι ένα γενικό μπούσουλα που έχει φανεί απίστευτα αποτελεσματικός. Εσείς, θα τον προσαρμόσετε όπως σάς βολεύει.

Tips:

 1. Αν έχετε «οργασμό» εργασίας δε δίνετε άδεια στο προσωπικό σας την περίοδο των γιορτών αλλά αμέσως μετά που είναι βέβαιο πως η δουλειά σας θα έχει μια μικρή κάμψη.
 2. Φροντίζετε να μη διοχετεύετε το άγχος σας στο προσωπικό σας καθότι η αρνητική ενέργεια είναι διάχυτη στο χώρο, άρα και στους πελάτες σας.
 3. Ελέγχετε έγκαιρα τα ραντεβού σας προκειμένου να μην έχετε ακυρώσεις ή ενδιάμεσα ραντεβού που θα σάς αποπροσανατολίσουν από τους ρυθμούς και το πρόγραμμά σας.
 4. Δημιουργείτε ένα γιορτινό περιβάλλον, φιλόξενο με γλυκά εποχής και καφέ για τους πελάτες σας προκειμένου η αναμονή τους να είναι πιο ευχάριστη.
 5. Εξηγείτε στους πελάτες σας πως ίσως χρειαστεί να οπλιστούν με υπομονή και extra χρόνο, λόγω εποχής. Αν δε διαθέτουν τον πλεονάζων χρόνο μην τους δεχτείτε, απλά κλείστε τους άλλο ραντεβού μετά το πέρας των εορτών. Να θυμάστε πως η ειλικρίνεια πάντα επιβραβεύετε.
 6. Φροντίστε ώστε να έχετε κάνει έγκαιρα παραγγελίες σ’ όσα αναλώσιμα χρειάζεστε διότι η εταιρία Biotek κλείνει στις γιορτές και ο όγκος των αποστολών είναι μεγάλος. Παράλληλα, καλό θα ήταν να έχετε ένα μικρό απόθεμα διαθέσιμο στα ντουλάπια σας καθώς θα είναι ολέθριο να χρειαστείτε κάτι και να μην το έχετε στη διάθεσή σας.
 7. Προσπαθήστε να μη βάζετε περισσότερα ραντεβού απ’ όσα πραγματικά αντέχετε δεδομένου πως η κούραση φέρνει εκνευρισμό και πιθανά και έλλειψη προσήλωσης στο στόχο σας που δεν είναι άλλος από την ικανοποιημένη πελάτισσα.
 8. Αν χρειαστεί, λαμβάνετε βιταμίνες προκειμένου να ενισχύσετε τον οργανισμό σας.
 9. Τρώτε ελαφρά αλλά συχνά γεύματα προκειμένου να μην πεινάτε αλλά και να μη νυστάζετε.
 10. Να θυμάστε πως οι πελάτες δεν είναι αναλώσιμοι. Αυτό σημαίνει πως ο ικανοποιημένος άνθρωπος θα σάς συστήσει και θα είναι κοντά σας για χρόνια.
 11. Επιβραβεύστε το προσωπικό σας για την υπέρμετρη προσπάθεια και αφοσίωσή του με ένα καλό λόγο. Είναι -πολλές φορές- πιο σημαντικός και από τα χρήματα.
 12. Ο στόχος σας δεν πρέπει να είναι μόνον το κέρδος αλλά και η δική σας εσωτερική ισορροπία. Αν εσείς δεν είστε καλά μέσα σας θα είστε κακή στη δουλειά σας.
 13. Αν έχετε εξαντληθεί στις γιορτές, είναι προτιμότερο μια – δύο μέρες μετά τις επίσημες αργίες να ξεκουραστείτε εσείς και το προσωπικό σας.