Η τεχνική "Τρίχα-Τρίχα" στο ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών δεν είναι το Microblading; | Your Permanent Beauty Academy

Η τεχνική “Τρίχα-Τρίχα” στο ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών δεν είναι το Microblading;

Το ήξερες πως με τις χρωστικές ημιμόνιμου μακιγιάζ χειλιών της Biotek μπορείς να δημιουργήσεις την τέλεια απόχρωση;
08/02/2018
Εσύ, γνωρίζεις τις χρωστικές Brows Intense της BIOTEK;
15/02/2018

Η αλήθεια είναι πως επικρατεί μια σύγχυση μεταξύ των δύο τεχνικών, της τεχνικής «Τρίχα-Τρίχα» με δερμογράφο και της τεχνικής Microblading (“Τρίχα-Τρίχα» με πενάκι). Οι δύο αυτές μέθοδοι, στοχεύουν στο να δώσουν ένα φυσικό και γεμάτο φρύδι ώστε το αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζει απ’ αυτό που η ίδια η φύση «προικίζει» τον άνθρωπο.

Όμως, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικές επιλογές που παρότι έχουν  τον ίδιο στόχο επιλέγονται με διαφορετικά κριτήρια για κάθε άτομο δεδομένης της επιδερμίδας, της φυλής, της ηλικίας αλλά και της φύσης του «προβλήματος».

Τί προσφέρει η τεχνική «τρίχα- τρίχα»; Η εν λόγω μέθοδος προσδίδει ένα αποτέλεσμα πάρα πολύ κοντά στο αληθινό χνούδι ή και τρίχα των πραγματικών μας φρυδιών. Είναι μια λύση που τη χρησιμοποιούν πολύ συχνά οι PMU Artists για  πάσχοντες από αλωπεκίαση ή κατόπιν χημειοθεραπείας όπου έχουμε πτώση των τριχών ή σε περιπτώσεις που σε σημεία απλά δεν υπάρχουν τριχούλες. Το αποτέλεσμα διαρκεί από 1 έως 3 χρόνια, πάντα με γνώμονα την εμπειρία του τεχνίτη, τις χρωστικές και τον τύπο του δέρματος του πάσχοντος. Δεν ενδείκνυται, ωστόσο, σε πολύ  λιπαρό δέρμα με διεσταλμένους πόρους και τραχύ δέρμα ή πληγές.

Η τεχνική «τρίχα- τρίχα» δίνει τη δυνατότητα να ζωγραφίζουμε με μεγάλη λεπτομέρεια λεπτές τρίχες είτε με δερμογράφο είτε με πενάκι σύμφωνα με τη φορά της φυσικής τρίχας με τρισδιάστατο εφέ, που προσδίδει βάθος κι ένταση στο βλέμμα.

Το τελικό αποτέλεσμα αν γίνει σωστά είναι, όπως προείπαμε, πολύ φυσικό παρέχοντας αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση στον πελάτη.

 Τί είναι το Microblading και πού διαφέρει από τη μέθοδο «τρίχα – τρίχα» με δερμογράφο; Γίνεται με τη μέθοδο μιας λεπίδας (blading) με 14-18 βελόνες στη σειρά που χαράσσουν  το σημείο εφαρμογής προκειμένου να το εμποτίσουν με χρώμα. Η λεπίδα, σχεδιάζει γραμμές/τριχούλες και μοιάζει  οπτικά με την τεχνική «τρίχα-τρίχα» με δερμογράφο, ως αποτέλεσμα γι’ αυτό και υπάρχει σύγχυση μεταξύ των δύο τεχνικών.

Δεν ενδείκνυται για ευρωπαϊκά δέρματα και λόγω του κοψίματος με τις χαρακιές ενδέχεται να δημιουργήσει μικροσκοπικές ουλές εσωτερικά ή και εξωτερικά. Η τεχνική συστήνεται να αποφεύγεται καθότι δεν επιδέχεται -λόγω των ουλών- τον ίδιο αριθμό παρεμβάσεων και διορθώσεων με τη μικροχρωμάτωση και το δερμογράφο.

Πρόκειται για μια μέθοδο που σταδιακά την αφήνουμε πίσω μας καθότι δεν επιδέχεται πολλαπλές  ανανεώσεις  και διορθώσεις. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το πρόσωπο μεταβάλλεται με την ηλικία, το δέρμα επίσης και οι PMU Artists από ένα σημείο και πέρα δεν μπορούν να επέμβουν.
Τέλος η μέθοδος αυτή έχει μεγαλύτερο βαθμό ανάρρωσης και η τεχνική σε κάποιες εκ των περιπτώσεων  δεν εφαρμόζεται σ’ όλους τους ανθρώπους, λόγω του ιατρικού τους ιστορικού.
Επίσης, προϋποθέτει μεγάλη εμπειρία από την αισθητικό καθότι άθελά της μπορεί να τραυματίσει το δέρμα.

Γι’ αυτό στη Υour Permanent Beauty Academy πάντα δίνουμε την ορθή πληροφόρηση στους σπουδαστές μας και την εν τω βάθει γνώση όλων των τεχνικών, καθότι αποτελεί «προίκα» στην επαγγελματική τους πορεία. Η επιθυμία μας είναι οι σπουδαστές μας να έχουν ολοκληρωμένη γνώση μέσω των σεμιναρίων που προσφέρει η Ακαδημία ώστε στη συνέχεια να κάνουν και μείξη τεχνικών προκειμένου να διακριθούν και να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό.